Drie redenen om een bezoekje te brengen aan Blankenberge deze zomer

Geplaatst op 07-05-2023

Categorie: Reizen en recreatie

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor deze zomer? Overweeg dan eens Blankenberge! Deze Belgische kustplaats heeft namelijk genoeg te bieden voor een geslaagde vakantie. Hieronder vind je drie redenen waarom je een bezoekje aan Blankenberge deze zomer echt niet mag missen.

blankenberge1. Strandplezier voor jong en oud

Als je aan een kustplaats denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan het strand. En dat is in Blankenberge zeker niet anders. Het uitgestrekte zandstrand biedt volop ruimte om lekker te zonnen, zandkastelen te bouwen of een frisse duik te nemen in de zee. Ook voor de actievere vakantieganger is er genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een strandwandeling maken of een potje beachvolleybal spelen. Voor kinderen zijn er bovendien verschillende speeltoestellen en animatieprogramma's aanwezig.

2. Cultuur en historie

Blankenberge heeft meer te bieden dan alleen het strand. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Belle Epoque Centrum, waar je alles te weten komt over de rijke geschiedenis van de badplaats. Ook het Serpentarium is een aanrader. Hier maak je kennis met allerlei soorten slangen en reptielen. Wil je liever iets actievers doen? Dan is een ritje op de piertrein een leuke manier om de omgeving te verkennen.

3. Gezelligheid en lekker eten

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en gezelligheid. Ook daarvoor zit je in Blankenberge goed. Langs de boulevard vind je talloze restaurants en cafés waar je kunt genieten van heerlijke streekgerechten of een verfrissend drankje. Bovendien worden er in de zomer regelmatig evenementen georganiseerd, zoals de Blankenberge Beach Party of de folkloremarkt. Je kan er ook superleuk winkelen in de Kerkstraat met bekende winkels als Slagerij Meuninck of de superleuke Kustvape-winkel.

Kortom, Blankenberge is een ideale bestemming voor een geslaagde vakantie. Of je nu wilt ontspannen op het strand, cultuur wilt snuiven of wilt genieten van lekker eten en gezelligheid, deze kustplaats heeft voor ieder wat wils. Twijfel dus niet langer en boek snel jouw trip naar Blankenberge deze zomer!

Blankenberge is een fantastische bestemming voor een geslaagde zomervakantie. Met het uitgestrekte zandstrand, de rijke cultuur en historie en de gezellige restaurants en cafés, is er genoeg te doen en te beleven voor jong en oud. Wacht dus niet langer en boek snel jouw vakantie naar deze prachtige badplaats!